2012. augusztus 11., szombat

Kakukkfűvel a pattanásokkal szemben

Korábbi bejegyzésebben már bemutattam pár káros anyagot, amik mai napig megtalálható kozmetikai szerekben. Érdemes tehát elgondolkozni azon, könnyebb e megvenni ezeket a termékeket, vagy otthon elkészíteni valamennyit. Bátran kijelenthetjük, hogy a házilag készítet szerek vannak olyan hatékonyak, mint a  vegyszeres "siker" termékek.


Brit kutatási eredmények bizonyítják, hogy a pattanások kezelésére használt szerek fő összetevőjénél, benzoil-peroxidénál,  hatékonyabb baktérium ölő tulajdonsággal rendelkezik a kakukkfű.  A vizslatok során a kakukkfű, a körömvirág és az illatos mirhafű hatását tesztelték.
„A szakemberek megállapították, hogy bár mindhárom gyógynövény tinktúrája 5 percen belül elpusztította a baktériumokat, a leghatékonyabbnak a kakukkfüves oldat bizonyult.” Forrás

Íme recept a kakukkfű jótékony hatásának felhasználásához!

Kakukkfüves pakolás
Hozzávalók: egy pohár joghurt, kakukkfű olaj vagy tea /1dl/, citromlé, 1/2csomag élesztő, burgonyakeményítő /reszelt burgonya leve/ 2 kanállal.

Elkészítés és felhasználás: A hozzávalókat összekeverjük, és vatta pamaccsal felvisszük az arcunk pattanásos részére. 20 percig hagyjuk rajta, majd langyos vizes vattával lemossuk.

(Az oldal, ahol a receptet találtam már megszűnt, ezért nincs megjelölve forrás.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése