2013. október 3., csütörtök

Fokhagyma megfázásra

A fokhagyma és mézes  együtt fejti ki hatását, enyhítve a megfázás tüneteit. A házilag elkészíthető antibiotikum számos módon, ízlés szerint összeállítható. Szakértők szerint a foghagyma antibakteriális, antibiotikus tulajdonsága mérsékli a náthás tüneteket, a méz pedig csillapítja a köhögést.
Mézes-fokhagymás teám

Mézes fokhagyma recept
Mézes fokhagyma
Kép: antalvali.com

Egy fej megtisztított fokhagyma gerezdjeit kicsit megroppantva mézzel színig felöntjük, és zárható tégelyben tartjuk. Naponta egy gerezdet elrágva fogyasszuk!

Mézes-fokhagymás tea

Három csésze vizet felforralunk hat megtisztított gerezd fokhagymával. A lehűlt főzethez ízlés szerint adjunk hozzá mézet, és kifacsart citrom levét. Naponta háromszor fél csészényit fogyasszunk belőle.

Sokan nem szeretik a fokhagyma ízét, azoknak ajánlom a hagymateát.

Kép: antalvali.com
Hagymatea 

Egy fej hagymát egészben (megmosva, héjával) főzzük fél liter vízben legalább fél óráig, mialatt az elfőtt vizet pótoljuk. A lehűlt teát ízlés szerint mézzel, és citrom levével ihatjuk.

Hagymahéj tea

A felhasznált hagyma héját se dobjuk ki! Két fej vöröshagyma megtisztított külső burkát fél liter vízben forraljuk, majd fedő alatt negyed órát állni hagyjuk. A kihűlt teát mézzel fogyaszthatjuk.

Fogyasszátok egészséggel!
A házi fokhagymás/hagymás antibiotikumunk nem csak nátha ellen jó, de magas vérnyomás kezelésére, érelmeszesedés ellen, torokgyulladás és influenza esetén is megoldást jelenthet, emellett jó immunerősítő és erős gyulladás gátló hatással van.
Forrás

2 megjegyzés: