Blogom célja

   Lássuk be, a már megunt, elhasznált, használhatatlan(nak vélt) tárgyakat előszeretettel dobjuk a kukába, anélkül, hogy végig gondolnák hova is fognak kerülni. Milyen hatással lesznek környezetünkre, végső soron egészségünkre is?
   Könnyed szívvel hátat fordítva új tárgyak után kutatunk egy bevásárlóközpont polcain, vagy egy - manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő - Web áruház honlapján.
   Viszonylag kevesen vagyunk azok, akik a sok esetben egyszerűbb, praktikusabb, olcsóbb megoldást, a tárgyain újra hasznosítását, újra felhasználását választjuk a vásárlás helyett.

Blogom célja a környezetbarát,  fenntartható gondolkodásmód népszerűsítése.

   Webes szörfözéseim során különböző ötleteket mutatok be kezdve sokszor banálisan egyszerű, a hétköznapokban is jól használható tippektől, a környezetbarát trendeken keresztül, egészen a még sci fi filmkockákra illő dizájn munkákig.
   Remélve, hogy ezek az ötletek nem csak a saját szórakozásomat szolgálják majd, hanem hasznosak lesznek mások számára is.

„Mindenkire, minden lényre a világon rábíztak valamit vagy valakit. A világ a mi örökségünk, mindenki felel valamiért. (…) Lehet, hogy elég, ha mindenki arra gondol, mi is bízatott rá ebben az életben. Mit kell megőriznie, kire kell vigyáznia, mi a dolga kerek e világon.” (Schäffer Erzsébet)