Kövér porcsin hatásairól és hasznosításáról már egy korábbi bejegyzésemben írta. Most lássunk pár receptet!
Porcsinsaláta
- 2db paradicsom- 1 db erős paprika
- 1 db TV paprika
- 1 fej hagyma
- egy jó marék porcsin (ez az alap)
- só ízlés szerint
Összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük és állni hagyjuk.
Kövér porcsin télire
- 1 fej kb 1 kg-os káposzta- kövér porcsin
- papsajt mindenestől
- szőlőlevél ( a fiatal zsengék szárastól)
- tárkony
- babérlevél
- mustármag
- köménymag
- só ízlés szerint
Só helyett kefírgombával is elkészíthetó, ami majd beindítja a tejsavas erjedést.
Porcsint mosás után leveleire szedtjük, de a szárát is beletesszük. Káposztát legyalultjuk, majd üvegbe rétegekben elhelyezzük. Káposzta, porcsin, egyebek, só, majd jól ledöngöljük. Mindezt ismételve míg az üveg megtelik. A tetejét káposztával zárjuk, és a döngölés hatására a lének a tetején kell lennie. Ha nincs a tetején, akkor még várjunk vele egy kicsit, és mégegyszer jól nyomkodjuk bele az üvegbe.
Forrás
Porcsinkrémleves
- 50-60 dkg porcsin- csontlé
- fűszerek
- 1 vöröshagyma
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
Turmixgépbe öntjük a csontlét, amelybe belefőztük a hagymát, a fűszereket (sót, borsot), de nyersen adjuk hozzá a porcsint, valamint a tojást, és mixelés után forraljuk föl. Tejföllel tálaljuk.
Párolt porcsin
- 50 dkg porcsin- olaj
- szójamártás
- só
A porcsint olajon pároljuk meg, hogy kissé megpuhuljon. 3 evőkanál szójamártás, pici só és pároljuk még 5 percig. Azonnal tálaljuk.
Forrás
probát megér.
VálaszTörlésehető minden része? ha még zsenge akkor is van gyógyhatása?
VálaszTörlésKiprobálom cukorbetegségre is van receptetek
VálaszTörlés