Indiai ősi medicinákban a vörös rózsa gyógyító és tápláló erejét mély tisztelet övezi. Manapság a kutatók is sorra fedezik fel a rózsa jótékony hatásait, mint például a növény közérzetre és hormonháztartásra gyakorolt impulzusai, amelyek több módon is kinyerhetőek.
Illóolaj
Antibakteriális és gyulladás gátló valamint vérzéscsillapító hatásai érvényesülnek.A rózsa megnyugtatja a szívet és táplálja az érzelmeket, nyugtatja az idegeket, kiegyensúlyozottá tesz bennünket. Javítja a kondíciónkat.
Rózsaesszencia, rózsavíz
A rózsaesszenciát, ami jóval koncentráltabb a rózsavíztől, borogatásokra, menstruációs problémákra, szédülésre, fejfájásra, torokfájásra és depresszióra is alkalmazzák.Hűsíti és tonizálja a bőrt. A bőr fényét és ragyogását visszaadja, megtartja.
Rózsalekvár
Hatást gyakorol a sejtregenerációra és táplálja a szöveteket, nyugtató hatású.Hozzávalók és elkészítés
friss, vegyszermentesen kezelt rózsaszirom
méz vagy agávésziruppal
A rózsaszirmokat felaprítás után az összetevőkkel összekeverve frissen fogyasszuk! A lekvár íze annál intenzívebb lesz minél vörösebb a rózsaszirom.
Forrás
Ehető virágok gyűjtése, fogyasztása, tárolása >>>
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése