2012. szeptember 10., hétfő

Gyógyító rózsaszirom

Indiai ősi medicinákban a vörös rózsa gyógyító és tápláló erejét mély tisztelet övezi. Manapság a kutatók is sorra fedezik fel a rózsa jótékony hatásait, mint például a  növény közérzetre és hormonháztartásra gyakorolt impulzusai, amelyek több módon is kinyerhetőek.

 Illóolaj
 Antibakteriális és gyulladás gátló valamint vérzéscsillapító hatásai érvényesülnek.
 A rózsa megnyugtatja a szívet és táplálja az érzelmeket, nyugtatja az idegeket, kiegyensúlyozottá tesz bennünket. Javítja a kondíciónkat.

 Rózsaesszencia, rózsavíz
 A rózsaesszenciát, ami jóval koncentráltabb a rózsavíztől, borogatásokra, menstruációs problémákra, szédülésre, fejfájásra, torokfájásra és depresszióra is alkalmazzák.
 Hűsíti és tonizálja a bőrt. A bőr fényét és ragyogását visszaadja, megtartja.

 Rózsalekvár
 Hatást gyakorol a sejtregenerációra és táplálja a szöveteket, nyugtató hatású.

 Hozzávalók és elkészítés
 friss, vegyszermentesen kezelt rózsaszirom
 méz vagy  agávésziruppal

 A rózsaszirmokat felaprítás után az összetevőkkel összekeverve frissen fogyasszuk! A lekvár íze annál intenzívebb lesz minél vörösebb a rózsaszirom.
 Forrás
Ehető virágok gyűjtése, fogyasztása, tárolása >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése