2014. január 11., szombat

Hidratált kéz télen is

Az enyhe időjárás ellenére is szükség van a bőrünk megfelelő (vegyszermentes) ápolására. Íme pár hasznos tipp arra, hogyan hidratáljuk kezünket a téli hónapokban!
Kép: beautylish.com
Kézmosás természetes szappannal

Sokan állítják, hogy a szappan szárítja a bőrt. Ami igaz is, ha hagyományos szappant használunk, mivel ahhoz a gyártás során szintetikus anyagokat /szintetikus olajok (eltömítik a bőrt), sűrítő- és emulgeálószerek/ is kevernek állagának javításra.

A szappan alkáli só, tehát lúgos kémhatású, ezért lúgosabbá és érdesebbé teszi a gyengébb bőrt. A megszokott habzás is hozzájárul a kémhatás megváltozásához, mivel a habot képező felületaktív anyagok megemelik a kozmetikum pH-ját, emellett irritációt is okozhatnak.

Via essentialsbycatalina.com

A természetes szappanban ezzel ellentétben az alkáli só savas formában van jelen természetes glicerinnel együtt. Vegyszermentesek, tartósítószert sem tartalmaznak, mivel megfelelő ideig értek és száradtak. A naturális készítmény mellett szól az is, hogy a növényi olaj összetevők (vitaminok, ásványi anyagok, telített és telítetlen zsírok) táplálják a bőrt.


 Kézkrém helyett olaj

A hagyományos kézkrémek olyan hozzávalókat tartalmaznak mint például: szintetikus sűrítő anyagok, trigliceridek (neutrális zsírok), polietilén-glikol (PEG), amelyek segítik a hatóanyag célba jutását, kitágítva a pólusokat pedig eljuttatják a vegyi anyagokat egészen a véredényekig.

Lenolaj (Via chfa.ca essentialsbycatalina.com)
Sokféle természetes olaj van, amivel biztosítható a kellő hidratálás. A kókuszolaj a legnépszerűbb közülük, ami antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal is bír. A bőrbe masszírozva könnyen eljut annak alsóbb rétegeibe, esősíti a szöveteket.
A kókuszolajos testápolás helyett használhatunk szőlőmag, jojoba, édes mandula, és az lenolajat is.

Hidratálás lefekvés előtt

Az olajos kezelésnek hátránya a zsíros érzet, ami napközben  zavaró lehet. Érdemes tehát éjjel nedves pamutkesztyűvel alkalmazni.

Forrás: 1., 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése