![]() |
Kép: Realfoodrn |
Kurkumának számos jótékony, gyógyító tulajdonsága van:
- enyhíti az ízületi fájdalmakat, mivel gyulladáscsökkentő;
- segíti a máj működést;
- fogyasztásával elkerülhető az epekő kialakulása;
- fokozza a vérkeringést, enyhe vérhígító hatása van;
- antiszeptikus tulajdonságainak köszönhetően gyógyítja és megnyugtatja az emésztőrendszert, és még segít megelőzni a fekély kialakulását.
Az alábbi receptben a kurkuma gyulladáscsökkentő hatását gyömbérrel fokozzuk. A hozzá kevert méz további édes segítség a szervezetünk számára. A kókusztej pedig egészséges zsírokat, laurinsavat, lipideket és kaprinsavat tartalmaz, melyek antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkeznek.
Hozzávalók:
- 2 csésze kókusztej
- 1 teáskanál kurkuma
- 1/4 teáskanál fekete bors - (kurkuma felszívódásában játszik szerepet)
- 1 darab gyömbér szeletelt
- 1 teáskanál méz édesíti
* Megjegyzés: Fekélyes bél probléma esetén a fekete borsot ki kell hagyni az összetevők közül!
Elkészítés:
Egy serpenyőbe öntünk a száraz összetevőket a tejhez, majd közepes lángon melegítsük, amíg el nem kezd forrni. Ezt követően alacsony lángon 5 percig kevergessük, és vegyük ki a gyömbérszeletet. Vegyük le a tűzről, és fogyasztás előtt adjunk hozzá mézet.
A száraz összetevőket előre összekeverhetjük és befőttesüvegbe tárolhatjuk.
![]() |
Kép: Realfoodrn |
Egy kis üveg összeönthetünk:
- 3 evőkanál kurkumát
- 2 teáskanál fekete borsot
- 1 evőkanál őrölt gyömbért
Fedjük le az üveget, és rázzuk össze. A keverékből egy teáskanálnyit adjunk egy csésze tejhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése