2014. szeptember 8., hétfő

Növényt öntöző edényszárítók

Tudtátok, hogy minden csepp víz tulajdonképpen hulladék a konyhában, amit akár újra lehetne használni? Páran gondoltak már erre és megalkották saját csepegtetővel összeeszkábált mini konyhakertjüket.

Kép: dornob.com

Az egyre növekvő igény az ivóvíz védelemre az ipari tervezőkben olyan ötletek, majd azokból kompozíciók születését generálta, amelyek minden tudatos fogyasztó otthonában hasznos eszközök lehetnek.

Íme egy frappáns, egyszerű kialakítás a "Scolapianta" néven piacra dobott összeállítás Mathery Design Studiótól. A fából készült szárítót két lába emeli meg egyik részén, míg a másik végét az ültetőedényekre feltámasztva a víz egyenesen a virágokra.

Kép: dornob.com

A napfényes konyhapulton Nibha Jain és Srikanth Jalasutram a "Orange" nevezetű szárító állványa is kiválóan funkcionál. A szimpla narancssárga edényeken a tányérokat csipeszek tartják a megfelelő helyzetben. A tálca alja ez esetben ferde, ami a vízáramlást szolgálja.

Kép:  inhabitat.com

Libero milánói design cég könnyed ívelt formában, a növényeket a száritóba beépített csepegtető edényt álmodot meg. A multifunkcionális kiszerelés atvezeti a középen álló tányérok alól a vízet a sarkokban ülő viragokhoz.

Kép: urbangardensweb.com

Az alap modellhez agyagot valamint kókuszrostot használtak, ami magába szívja és megtartja a palánták számára elegendő nedvességet, a többlet pedig a szett alján gyűlik össze.

Kép: urbangardensweb.com

Az előzőeknél modernebb, és összetettebb kiszerelést láthatunk Jordan Bailey tervezőtől. A Trio névre hallgató találmány három konténert tartalmaz, amiben fejjel lefelé lógnak a növények.

Kép: hometone.com

A lefolyó víz a mosott edényekről, poharakról és egyéb konyhai eszközökről az ültető edényeket öntözi. A tartály még egy szűrővel is fel van szerelve, amin a szennyeződések fennakadnak.

Forrás: 1., 2., 3.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése