2014. szeptember 20., szombat

Hogyan készítsünk zabos fürdő batyut?

A zabpehelyes fürdő egy szuper módja annak, hogy enyhítsünk bármilyen bőrproblémán, kifejezetten ajánlott száraz bőrtípushoz. Egyenlőre nem bizonyított, hogy pontosan miért olyan hatékony.  Úgy vélik, hogy a fenolok és antranilsav ( amelyek a zab természetes, kémiai alkotói) segítik csökkenteni a gyulladást. Emellett például a viszkető száraz bőrt gyakran okozza az alacsonyabb pH érték, amit a zab segítségével a normális kémhatárra lehet visszaállítani. Mindenezek felett a gabonában talalható szaponinok magukba szívják a szennyeződéseket, és a bőrön lévő felesleges olajat. A zabpehely tehát egy természetes antibakteriális szer, ami pár levendulával a nyugtató fürdő nélkülözhetetlen kelléke lesz.

Kép: mrspotter.com

Mire lesz szükségünk a fürdőzsák elkészítéséhez?

  • zabpehely (natur)
  • szárított gyógynövények (tetszés szerint)
  • textil, madzag
  • olló
Kép: vintageamanda.com

Hogyan állítsuk össze?

Vágjunk ki nagyából 8x8 centiméteres négyzetet és egy hosszabb csíkot az anyagból. Tegyünk egy maroknyit a zabpehelyből a négyzet közepére, majd adjunk hozzá gyógynövényeket. Használhatunk szárított rózsaszirmokat is, ízlés szerint.
A textil végeit fogjuk össze és kössük össze úgy, hogy a csapra lehessen rögzíteni. Fürdőzéskor hagyjuk, hogy a meleg víz átfolyjon rajta.

Kép: etsystatic.com

Herbál tippek:

Levendula: nyugtat, kikapcsol egy fáradt nap után.
Citrusok: citrom / narancs élénkít, felfrissít, és segít tisztán gondolkozni.elme.
Boróka bogyó: helyreállítja és frissíti a fáradt vagy beteg szervezetett.

Kísérletezzünk bátran a különböző gyógynövény keverékekkel!
 Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése