2012. március 9., péntek

Metrókocsiból iroda

Adott egy eredeti funkcióját már betölteni nem képes eszköz, aminek sorsa (legtöbb esetben), hogy elemeire szétszedve hasznosítják. Ám ebben az esetben nem ez történt. Kreatív művészek egészen új feladatkörrel ruházták a londoni tömegek által "elnyűtt" metrókocsikat.

Az londoni művészek hangstúdióvá alakították a kocsikat.
Auro Foxcrot és Nicholas Laurent ötlete nem csak az újrahasznosítás terén újszerű és kreatív megoldás, emellett fenntartható is, egyrészt a metrókocsik tulajdonságaiból adódóan, másrészt napelemek és széltúrbinák biztosítják az engergiát. "Az építkezés során a környezetvédelem kapta a legnagyobb hangsúlyt, a stúdiókomplexum szén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla."

"A beltér kialakításánál az volt a cél, hogy a stúdiókban legalább ötven ember tudjon dolgozni egymás zavarása nélkül. A berendezés minimalista, ami nem fér be a metrókba, a raktárépületben landol, amit egyébként kiállító és koncertteremként használnak."

Hova is kerülhetne ilyen kiváló elképzelést megtestesítő alkotás? Egyedi ötletnek rendhagyó hely kell.

"A Village Underground ékes példája annak, hogyan képes kulturális értéket létrehozni egy csoport akkor, ha a helyi vezetés lehetőséget nyújt a kibontakozásra."

Forrás: http://www.inspiredspacesmagazine.com/london-tube-becomes-office-space/
http://stipistop.com/blog/2011/07/07/village-underground-london-ujrahasznositott-metrokocsijai/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése