2012. március 2., péntek

Tavaszi nagytakarítás 1.

A tavasz beköszöntével ismét neki kezdhetünk a tél folyamán felhalmozódott piszok eltüntetéséhez. Most azonban nem az illatozó, habzó, agyon reklámozott szuper termékeket vetjük be a ház tisztasága érdekében, hanem természetes, minden háztartásban megtalálható anyagokat használunk fel.
Íme 10 tipp a "zöld", vegyszermentes tavaszi nagytakarításhoz!

 1. A citromlé az egyik leghatékonyabb fehérítő és fertőtlenítő szer amit a konyhánkban megtalálhatunk. Többek között vörösboros foltok ellen kiváló.
 2. A citromlé mellett az ecet elődeink csodaszere. Vízkő és zsír lerakódások eltüntetésére a leghatékonyabb eszköz.
 3. Az ecetet szódabikarbónával keverve kiváló súrolószert kapunk, ami szivaccsal használva nem karcolja össze a kezelt felületet.
 4. Pár csipet kenyérrel leporolhatjuk kedvenc festményünket. Felszedhetjük vele az üvegszilánkokat a földről.
 5.  A keskeny nyakú vázák tisztítására egyik legjobb megoldás a rizs, meleg vízzel összerázva csillogóvá teszi a váza belsejét.
 6. Réz és sárgaréz tisztítására kiváló a paradicsom.
 7. Szénsavas üdítőnk lemarja a fémfelületekre rakódott "makacs" szennyeződéseket. Tökéletes megoldás egy tavaszi kerti sütés után.
 8. A szőnyegre került zsíros folt eltávolítására használhatunk kukoricakeményítőt/kukorica lisztet. A foltra kell szórni, majd 30 perc után könnyen felporszívózható.
A konyha kifosztása után, a fürdőszobában is hasznos anyagokat találhatunk.
 9. A borotvahab tükrök tisztítására is használható.
10. A szappan nem csak tisztításra alkalmas. A nyikorgó fiókok sínjét/kerekét szappannal vagy gyertyával átkenve kezelhetjük.

További tippek: Tavaszi nagytakarítás 2.

Legyünk kreatívak, és környezettudatosak otthonunk tisztkántartásakor is!
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése