2014. február 14., péntek

Ültethető ajándék Valentin napra

Újrahasznosított anyagból pár mozdulattal biológiailag lebomló meglepetéseket gyárthatunk. A saját készítésű ajándékokba magokat helyezhetünk, amelyek elültetve virágként pompázhatnak majd kertünkben.

szív forma | Pinterest
A mag papír (seed paper) bármely hulladéknak szánt papírból elkészíthető. A folyamathoz nincs szükség semmilyen speciális eszközre, csak egy edényre, mixerre/turmixra, törölközőre, vagy mást textilre, sütő formára (ha szükséges), valamint sütő papírra/fóliára.

szilikon formával | greenupgrader.com

A papírt apró darabokra tépjük, vízben áztatjuk, majd a pépet mixerrel összekeverjük. A masszához adjuk hozzá a magokat, és forgassuk össze kézzel, vagy kanállal. A keveréket helyezzük sütőpapírra, és még nedvesen alakítsuk sütőforma segítségével.

kicsírázott magok | blacklemag.com

A formázott adag ne legyen túl vastag, hogy hamar száradjon, és ne penészedjen. A felesleges nedvességet törölközővel itassuk fel.
A kész formát szellős, meleg, de ne forró környezetben szárítsuk, ahol a magok csírázása előtt kiszárad. Az elkészült ajándékot páramentes, erős napfénytől védett helyen tároljuk.

* Kellemes Valentin napot! *
rózsa | dofgstyle.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése