2015. január 4., vasárnap

5+1 tipp hajegyenesítéshez

Az egyenes haj szèp és gyorsan elkészíthető,  leengedve pedig kifejezetten praktikus a téli hónapokban.  A probléma azonban az, hogy a kivitelezéshez használt eszközök, mint a hajvasalók vagy a különböző egyenesítő szerek idővel roncsolják a hajszerkezetet. Kiszárítják a hajszálakat, megtörik a hajvégeket, így a frizuránk közelsem lesz olyan vonzó, mint szeretnénk.

Kép: flickr.com
 Szerencsére vannak más módszerek, amelyek a göndör vagy hullámos hajat kiegyenesítik hő vagy vegyi anyagok alkalmazása nélkül.

 1. Nedves haj kifésülve

  Azoknak, akiknek csak kevésbbé hullámos a hajuk egyszerű dolguk van. A félvizes hajat csak át kell fésülni. Válasszuk ki és tartsuk feszesen a tincset néhány másodpercig, és így húzzuk rajta végig a hajkefét. Szárítás közben is használhatjuk ezt a mozdulatsort.

 2. Egyenes takarás turbán helyett

  Amikor nagyon vizes a haj, akkor fésüljük az ujjainkkal az egyik oldalra, majd tekerjük be törölközővel. Ha egyenes hajat akarunk, a turbánt felejtsük el! Egy idő után a nedves törölközőt cseréljük le és tekerjük be szárazzal a másik oldalunkra fésült frizurát. Így hajszárítóra sincs szükség.

 3. Becsavarva

  Ha fém üditös üvegeket, vagy nagy csavaròkat használunk a nedves haj szárításakor, akkor is elérketjük a kívánt formát. Fontos azonban, hogy teljesen megszáradjanak a becsava tincsek, mivel azok begöndörödhetnek!

Kép: dropdeadgorgeousdaily.com
 4. Alvás csurival

  Egy vagy két alacsony lófarba kötve az alig nedves haj másnapra egyenes marad. Egy egy puha hajgumival kell végig rögzíteni a tincseket a coffban, ügyelve arra, hogy a gumizás laza és nem töri meg a hajat.

 5. Konty a fejtetőre

  Ha elég engedelmes, alig hullámos hajunk van, akkor konttyal is átvészelhetjük a hajgöndörítő alvást. Az enyhén nedves coffott szalaggal, vagy textilcsíkkal kell körbetekerni, majd a hajgumi mentén kontyot készíteni a fejtetőre. Ne legyen túl szorosan rögzítve, hogy teljesen meg tudjon száradni!

 +1 Kiegyenesítése maszkok

  Tej és méz
 Keverjünk össze 1 csésze tejet vagy kókusztejet 1 evőkanál mézzel, és kenjük fel. Hagyjuk egy óráig a hajunkon, majd mossuk ki.

  Tej és tojás
 Keverjük össze a 2 csésze tejet egy 1 tojással. Tegyük fel a hajunkra, és 10 perc után nyomkodjuk ki amennyit csak lehet. Ezután tekerjük be fóliával, majd mossuk ki 30 perc után.

  Maksz kúra
Két hónapig heti kétszer tegyük fel az alábbi pakolást.
A hozzávalók: 1 csésze kókusztej, 5-6 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál kukoricakeményítő. Alacsony hőmérsékleten melegítve keverjük az összetevőket simára, ha lehült már használhatjuk is.

 Ha ezekhez a módszerekhez bevetünk néhány csepp édes mandula- vagy kókuszolajat, akkor nem csak egyenes, de sima és fényes is lesz a hajunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése