2014. március 27., csütörtök

Városi kert az állomás tetején



Újabb nagy (és hasznos) ötlettel álltak elő a japánok. Tokióban ugyanis a vasútállomás tetején alakították ki a város legnagyobb tetőkertjét.

kép: springwise.com
A Soradofarm projekt célja az, hogy az ingázók számára hasznos, szórakoztató és egészséges időtöltést biztosítsanak. A 161 négyzetméteres városi kertben az utazók zöldséget/gyümölcsöt termeszthetnek, vagy akár virágokat is nevelhetnek, így a várakozás helyett több időt tölthetnek a szabadban és saját termésüket fogyaszthatják.

kép: treehigger.com
JR Ebisu állomáson bárki bérelhet magának saját ágyást, ennek díja 100 440 jen évente, amiben benne van a 3 négyzetméteres parcella, szerszámok, víz, kerti eszközök , és még a magok is, ezen felül szakértő segítségét is igénybe vehetik a kertészkedni vágyók.

A bérleti díj ugyan nem olcsó, de azok számára egy lehetőség, akiknek máshol nem tudnának kertet kialakítani. A város számára pedig járható út, hogy egy kis zöld életét csempésszen a betonrengetegbe.

A Kelet-Japán Vasutak hosszú távú tervei között szerepel a már beépített öt állomás mellett több ilyen veteményeskertek telepítése a hálózathoz tartozó épületeken.
Forrás: 1., 2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése