2012. február 20., hétfő

Csomagba zárt napfény

Sajnos napjainkban nem mindenkinek adatik meg, hogy az őt körülvevő sötétséget egy villany felkapcsolásával megszüntesse. 2012-ben egy kampány indult útjára, melynek fő célja a fény szétosztása a világban.

"Give Light, Get Light" mozgalom alapja egy új - környezetvédelmet és a fenntartható energiafelhasználást szolgáló - ötlet, a LuminAID lámpa. A tervezőcsapat kampány során a megvásárolt termék árából a energiafelhasználásban nélkülöző országoknak és közösségeknek nyújt valós segítséget.


Az ötletgazdák küldetése egy megfizethető és természetbarát "lámpa" mindenki számára. A vízálló fénygeneráló lámpacsomagok újratölthető napenergiával működnek és akár hatórányi fénykibocsátásra is képesek. Formai kialakításukat tekintve mobilak, ezáltal bárhova elvihetők, felfújt állapotukban, pedig világítani kezdenek. A projekt első sorban nem pusztán zöld design-tárgy, hanem ideálisan használható katasztrófa-helyzetekben, kültéri szükség esetén, és tartalék-fényforrásként egyaránt. 


A LuminAID-re tehát nem "csak" egy- a fenntarthatóságot szolgáló -termékként kell tekinteni, hanem egy figyelemfelhívó és egyben segítő kezet nyújtó üzenetre környezetünk fenntartása érdekében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése