2012. július 11., szerda

Dinnyehéj-savanyúság


Ne dobjuk egyből a komposztra, csináljunk belőle savanyúságot!


Hozzávalók

  • 1 görögdinnye héja (kb. 1/2 kg)
  • 1/2 l víz
  • 1/4 l (10%-os) borecet
  • 20 dkg cukor
  • 2 db csillagánizs
  • 3 db szegfűszeg
  • csipet só


Elkészítés
  A piros belétől megfosztott héjról lehámozzuk a zöld külső részt, hogy csak a világoszöld rész maradjon meg, majd felkockázzuk. A többi alapanyagot felforraljuk, és belerakjuk a dinnyét, 15 percig tovább főzzük.
  Tiszta üvegekbe rakom, 2 napig hagyjuk érni. Hidegen fogyasztható.

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése