Készüljünk a strandszezonra saját készítésű gyantánkkal!
Hozzávalók
két csésze cukor
1/2 csésze víz
1/2 csésze citromlé
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük teflon- vagy tapadásmentes edénybe, és rakjuk fel forrni. Vigyázzunk, nehogy leégjen a cukor! Állandó kevergetés mellett melegítsük addig, amíg a színe elkezd sötétedni. Cseppentsünk az oldatból néhány cseppet egy fehér tányérra, és ha a cukorgyanta sötét mézszínű, elkészült.
Az egész folyamat nem tart tovább negyven percnél (ez persze függ a tűzhelytől és a lábos minőségétől is).
Használat
Legalább tíz percet várjunk használat előtt. Fontos arra is odafigyelni, hogy melegben jobban nyúlik a gyanta, ezért érdemes a lakás hűvösebb pontján használni!.
A hagyományos gyantával titok ellentétben a cukorpasztát a száliránnyal ellentétesen kell felkenni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése